Előrejelzett beporzási potenciál, 2050
A megadott beállítások (döntések) alapján ELŐREJELZETT relatív beporzási potenciál térképe. A bal oldali panelen az aktuális beállítások látszanak, a térképen a relatív beporzási szolgáltatás látszik - a sötétzöld szín kedvezőbb ökoszisztéma-szolgáltatásokat mutat. A térképen ránagyítottunk a Dunakanyar térségére.

 

A beporzási potenciál előrejelzett változása
A beporzási potenciál ELŐREJELZETT változása. A változások általában kedvezőtlenek, köszönhetően az általános romló tendenciának. Ezt a térkép színezése is mutatja - a sötétlila területek nagyobb fokú ökoszisztma-szolgáltatás romlást mutatnak.

 

Az előrejelzett változások eloszlása
Az ELŐREJELZETT változások országos eloszlása. A grafikonon az országos összesítés látható.

 

A szimuláció eredményének értékelése
Az ELŐREJELZETT szimuláció eredményének értékelése. A 2020-as kiindulási állapotot a 100%-os oszlopdiagram érzékelteti. A második oszlop mutatja a csökkenés mértékét, ha "minden maradna a régiben" - ez jelzi a manapság tapasztalható kedvezőtlen folyamatok várható eredményét: az ökoszisztéma-szolgáltatások országosan mintegy 3/4-edére csökkenhetnek. A harmadik és negyedik oszlop mutatja a szimuláció eredményét, amely tehát az ön döntései alapján várható 30 év múlva. Ha nem lenne éghajlatváltozás (ebben a példában 80%) és ha figyelmebe vesszük a választott klímaváltozás kedvezőtlen hatását is (74%). Példánkban majdnem ugyanazt kaptuk, mintha "minden maradt volna a régiben" ... De jobb eredményt is elérhetünk vagy akár rosszabbat is.

A grafikonok alatt szövegesen is értelmezzük az eredményt, próbálja ki!