Magyarország Ökoszisztéma-alaptérképe

Az Ökoszisztéma-alaptérkép „A közösségi jelentőségű természeti értékek hosszú távú megőrzését és fejlesztését, valamint az EU Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai szintű megvalósítását megalapozó stratégiai vizsgálatok” című projekt a Nemzeti ökoszisztéma-szolgáltatás térképezése és értékelése (NÖSZTÉP) projektelemének keretein belül készült.

A térképezést a Lechner Tudásközpont távérzékelési és geoinformatikai osztályai, az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézet (ÖK ÖBI) és az Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet (ATK TAKI) munkatársai végezték az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya (AM TMF) - mint projektkoordinátor - támogatásával és szakmai felügyeletével.

Agrárminisztérium (2019.): Ökoszisztéma-alaptérkép és adatmodell kialakítása
Magyarország Ökosztisztéma-alaptérképe DOI: 10.34811/osz.alapterkep
Dokumentáció DOI:10.34811/osz.alapterkep.dokumentum

További publikációk:
Tanács E., Belényesi M., Lehoczki R., Pataki R., Petrik O., Standovár T., Pásztor L., Laborczi A., Szatmári G., Molnár Zs., Bede-Fazekas Á., Kisné Fodor L., Varga I., Zsembery Z., Maucha G. (2019): Országos, nagyfelbontású ökoszisztéma-alaptérkép: módszertan, validáció és felhasználási lehetőségek. Természetvédelmi közlemények.