A méhek európai fővárosa: Bécs
Még egy nagyváros is rengeteget tehet környzetünk és a természet védelme érdekében. Nemrégiben a GREENFO számolt be Bécs önkormányzatának intézkedéseiről. 
A vadméhek fajszáma 1990 óta 25%-kal csökkent világszerte - Zattara & Aizen 2021

Zattara & Aizen (2021) Worldwide occurrence records suggest a global decline in bee species richness cikke szerint:

Az ENSZ május 20-án ünnepli a méheket - World Bee Day!
Az ENSZ FAO a méhek - és minden más beporzó élőlény - ünneplésre méltó világnapjának nyilvánította május 20-át!
Beporzók a kertünkben!
Sok növény szaporodásához beporzó állatokra van szükség. Ezek a fák, cserjék, vadvirágok adják a táplálékhálózatok alapját, így a földi élet fenntarthatósága nagyon függ a beporzóktól. 
Globális térkép a világ méheinek előfordulásáról
A méhekre egyre nagyobb nyomás nehezedik élőhelyeik elvesztése és a rovarirtószerek miatt. A méhfajok zöméről, több mint 96 százalékukról alig tud valamit a tudomány.
Gyönyörök kertje - Szőke Viktória, MTTM Blog

Zúgó röptű virágbogarak és alacsonyan szálló kis hőscincérek landolnak egy fehér virágokba burkolózó bokron. Közelebbről nézve sokkal nagyobb a nyüzsgés. Kik ezek? A döngicsélő kuszaságban próbáltam összegyűjteni, hogy ezen az egyetlen bokron mennyiféle rovart, pókot tudok lefényképezni

Kevesebb az alma, cseresznye és áfonya terméshozama ... USA
Már csökken az alma, a cseresznye és az áfonya terméshozama a méhek és más beporzók állományának visszaesése miatt – figyelmeztet a Rutgers Egyetem (USA) kutatóinak tanulmánya...
Közösségi méhlegelő Óbudán!
A kerületi önkormányzat és az Ébredj Mozgalom létrehozta az ország első közösségi méhlegelőjét a Virágosnyereg út rézsűjén.
Március 10 - BEPORZÓK NAPJA!
Egyre több helyen emlékezünk meg zümmögő barátainkról ...
Méhpusztító szerekkel árasztjuk el az EU-n kívüli világot?
Hazánk az egyik legnagyobb exportőre a mézelő rovarok kiirtásáért felelős vegyszerekkel csávázott vetőmagoknak. A magyar kormány az agráripari óriáscégek érdekei szerint engedélyez.